Anul trecut am ales sa plecam in Danemarca toti patru pentru ca eram cumva intre doua proiecte lungi si destul de solicitante si simteam nevoia sa ne dedicam 200% nazdravanilor si mai ales sa ne vedem copiii fericiti in putinul timp pe care il aveam de petrecut impreuna.
Stiam ca daca vom alege locul unde a fost creat faimosul Lego, pentru ei o sa fie cea mai frumoasa amintire si o aventura pe cinste.
Am avut dreptate si ne-am convins de asta in momentul in care trebuia sa ne intoarcem acasa si Calin a plans cu lacrimi de crocodil, pentru ca isi dorea sa mai stea, desi petrecusem acolo trei zile pline si intense.
Cu promisiunea ca vom mai veni in acest loc plin de magie si culori, am reusit totusi sa ne luam ramas bun cu zambetul pe buze, desi cu lacrimi in ochi in continuare si poze la tot ceea ce se putea poza. Nu de alta dar ca sa ramana vesnic in amintirea noastra, dupa cum zice Calin.
Cum am aterizat in Danemarca la Legoland
Ca sa ajungem pe taramul Lego am gasit bilete acceptabile ca pret la cei de la Wizz Air si am zburat pana in Aarhus chiar daca ne-am trezit cu noaptea-n cap. Am recuperat somnic mai apoi in avion fiind destul de liber si avand suficient spatiu sa ne intindem oasele.
In acest moment cei de la Wizz Air nu mai au curse Bucuresti – Aarhus, insa la noi speranta moare ultima, pentru ca ne dorim mult sa mai dam o tura la un moment dat si acest traseu a fost foarte bun si econom.
In Aarhus am gasit un aeroport micut, dar extrem de dragut, curat si chiar si cu un loc de joaca destul de mare pe care l-am descoperit la plecare si de care nazdravanii au profitat din plin pana in momentul imbarcarii.
Din aeroport am inchiriat inca de la Bucuresti, o masina pentru toata perioada sederii. Am apelat la cei de la Avis si nu am dat gres din fericire. Ii recomandam cu drag pentru seriozitatea si lejeritatea pe care am intampinat-o atat in momentul inchirierii masinii, cat si in momentul predarii ei.
Apoi am ajuns din aeroport in Billund dupa o ora si jumatate de condus, Billund fiind oraselul in care Lego este la el acasa si unde masina a stat parcata pentru urmatoarele 3 zile. Apoi ea ne-a ajutat din nou in alte explorari despre care vom povesti cu alta ocazie.
Unde am dormit la Legoland
Desi nu am petrecut chiar tot timpul din Danemarca doar la Legoland, pentru experienta avuta aici am ales sa stam la unul dintre hotelurile lor. Asa ca am stat timp de 2 nopti la Legoland Hotel intr-o camera de pirati, ca sa fie bucuria si mai mare pentru nazdravani.
Hotelul este perfect pentru copii din toate punctele de vedere. L-am gasit curat, iar curatenia in camera se facea zilnic. Totul este decorat conform asteptarilor celor mici, existand constructii din lego peste tot, ba chiar si cuburi lego pentru joaca in fiecare camera.
Sa mai zic si ca pe pitici i-a asteptat cate o mica surpriza lego pe fiecare pat de copil?!
Ce putea sa fie mai frumos de atat?
Pai cam tot parcul Legoland, insa ajungem si acolo indata.
Pentru mancare am ales sa nu ne miscam din hotel si nu am regretat. Micul dejun era inclus in pretul camerei si pentru seara am ales inca din prima zi sa ramanem tot la ei vazand cum arata mancarea. Atat micul dejun cat si cina au fost de tip bufet suedez, iar mancarea variata si mega delicioasa.
Cel mai atractiv pentru nazdravani a fost ca isi puteau pune singuri in farfurie tot ce pofteau avand bufet special pentru copii, asadar totul se gasea la inaltimea lor. Iar cireasa de pe tort a fost ca au putut sa isi puna singuri inghetata din masina speciala de facut inghetata si sa isi adauge toppingurile pe care si le-au dorit.
Iar daca la toate astea mai adaug si ca puteau alerga desculti prin hotel pe oriunde isi doreau si ca au putut profita de toate zonele de joaca puse la dispozitie, cel mai probabil ca as descrie hotelul ca fiind Raiul Copiilor.
Sincer, si al parintilor, caci in felul acesta nu a trebuit sa ne batem capul prea tare pentru a gasi restaurante, sau pentru a ne misca de colo colo, sau pentru a sta cu randul la supravegherea copiilor si asa mai departe. A fost Rai chiar si pentru noi, recunosc.
Lego House
Acest loc este fascinant pentru iubitorii de lego. Este efectiv o casa uriasa plina de piese lego si constructii lego. Lego absolut peste tot si nu exagerez cu nimic atunci cand spun asta.
Am gasit lego pe acoperis, in restaurant, la toalete, pe scari si in fiecare incapere din interiorul acestei cladiri uriase.
Totul este impartit pe zone – galbena, rosie, albastra, verde. Fiecare zona are o tema si in fiecare din ele poti construi singur tot ceea ce-ti doresti, fara a putea in schimb sa pleci cu ceea ce creezi acolo.
Nimic din ceea ce folosesti si construiesti in Lego House nu poate fi cumparat ulterior, lucru care noua ne-a dat putin de furca, pentru ca baietii si-au dorit niste figurine si niste constructii realizate de ei, pe care nu am reusit sa le achizitionam din magazinul de la intrare. Nu am reusit pentru ca in magazin nu existau acele piese pentru ca ei sa isi poata reconstrui creatiile.
Insa una peste alta, Lego House este locul in care nu-ti dai seama cat de repede a trecut o zi intreaga, pentru ca in cazul in care lasi liber copilul din tine, te vei juca fara oprire, ba chiar te vei supara pe cei mici daca isi vor dori sa se mute si tu nu ai terminat inca ceea ce ai inceput.
Restaurantul Mini Chef
Am ales sa facem rezervare la acest restaurant din Lego House pentru ca ne-am dorit sa avem parte de acea experienta inedita despre care am tot citit pe internet.
Si a fost intr-adevar altceva si extrem de dragut, in special pentru nazdravani. Fara rezervare si punctualitate nu exista insa sanse de a prinde o masa in acest loc. Noi am intarziat 10 minute si fara sa juram pe rosu ca ne vom ridica de la masa la timp pentru cei care aveau rezervare dupa noi, nu ne-au lasat sa intram.
Comenzile se dau de pe tabletele speciale aflate pe fiecare masa, unde singurii care te baga in seama sunt niste omuleti de lego. Ceea ce-ti doresti sa mananci se alege cu ajutorul unor cuburi de lego, de culori si forme diferite.
Fiecare cub de lego are semnificatia lui, iar tu trebuie sa iti construiesti meniul singur. Acest meniu ajunge la omuletul lego din tableta, care mai apoi il trimite la preparare altor omuleti lego.
Meniul final ajunge la tine intr-o cutie transportata pe niste sine in spirala ce duc catre Robert si Roberta, cei doi omuleti lego ce te servesc la final cu ceea ce ti-ai comandat.
Misto experienta chiar daca destul de scumpa as zice eu, insa toate restaurantele din Danemarca ni s-au parut extrem de scumpe comparativ cu alte locuri din lume pe unde am mai fost. Si aici, ca si la hotel, copiii au primit alaturi de mancare cate un pachetel mic cu o surpriza lego.
Legoland
Mi-ar fi placut sa pot lasa copiii sa scrie acest articol in intregime pentru ca sunt convinsa ca era totul mult mai colorat si deosebit de vesel in exprimare, insa ei nu sunt momentan pregatiti, asa ca il voi scrie eu pe scurt, caci prea multe nu sunt oricum de zis, ci mai degraba de trait.
Il voi scrie din punct de vedere al unui adult care inca are suflet de copil si voi lasa pozele sa vorbeasca mai mult decat as putea exprima eu prin cuvinte.
Legoland este cu siguranta pentru absolut toate varstele, pentru ca eu sustin cu adevarat ca in fiecare adult zace inca un copil. Copil care daca este lasat sa iasa afara, se va bucura de absolut tot ceea ce intalneste aici.
Nu cred ca am vazut ceva care sa nu imi placa in acest parc, desi recunosc sincer ca noi nu le-am incercat chiar pe toate. Nu ne-am dat in ce nu si-au dorit baietii pentru ca eram acolo in primul rand pentru ei si nu ne-am dorit sa se simta obligati in vreun fel sau lasati pe margine.
Ne-am plimbat pe jos si cu trenuletul in jurul parcului.
Ne-am conversat si pozat cu Emmet. Am zburat chiar si pe canapeaua lui spatiala intr-o alta dimensiune cu ajutorul unui cinematograf, insa nu am avut voie sa facem poze.
Am mers cu un jeep prin safari.
Ne-am luptat cu hot dogi si ne-am indulcit cu vata de zahar in pauzele dintre masinute, barcute, trenulete si alte minunatii.
Ne-am pierdut prin labirintul cu oglinzi.
Ne-am scufundat dupa pesti si comori pe fundul marilor.
Ne-am invartit ca linguritele in butoaiele fara rom ale piratilor.
Ne-am costumat in omuleti de lego.
Trei dintre noi au zburat ca vulturii in timp ce Micu’ familiei ne-a privit rabdator de jos.
Am adunat comori cu puncte din piramidele egiptene.
Am stins un incendiu “urias” cu masina de pompieri, chiar daca afara ploua.
Am calatorit prin furtuna cu un colac gonflabil pe un rau involburat.
Am stat calare pe un dragon care ne-a purtat prin grotele lui pline de comori, desi cel mai mic dintre noi a fost destul de inspaimantat…
Ne-am plimbat intr-un canoe pe un rau lin care ne-a “varsat” pe un tobogan cu apa.
Ne-am luptat cu ninja, dragoni si dinozauri.
Am condus barcute de viteza incercand sa stropim ceilalti participanti la trafic si chiar si pe cei care ne priveau.
Am vizitat pesteri de pirati la bordul unor barcute si apoi am plecat fericiti cu jumatate din prada lor. 🤣
Ne-am imprietenit cu fantomele din casa groazei.
Ne-am uitat si dupa fete, ca doar asta fac baietii cel mai bine si ne-am si imprietenit cu unele dintre ele, desi nu ne-am asteptat sa ne placa pana si vrajitoarea fantanii.
Am admirat diferite constructii din marile orase ale lumii la Mini Legoland.
Am facut si cateva cumparaturi cu nazdravanii, asta dupa ce am avut parte de niste negocieri care n-au dus nicaieri. 🤣
Si cel mai important este ca baietii si-au luat permis de conducere valabil pana la sfarsitul anului, in urma “cursului” facut in interiorul parcului. Evident ca permisul de conducere este valabil doar acolo.
Legoland Danemarca este o lume ideala pentru cei care isi doresc sa se rupa de viata reala pentru cel putin trei zile pline. Este un parc de distractii pentru copiii de toate varstele. Este locul in care desi cheltui niste bani, nu-ti pare rau ca ai facut-o.
Iar daca esti ca noi si te hranesti cu bucuria de pe chipul copiilor tai, atunci aceasta experienta merita fiecare leu cheltuit.
Daca am putea sa ramanem mereu copii sau macar sa traim cu acelasi suflet inocent si vesel toata viata…
Bugetul pe 3 zile petrecute in Billund la Legoland
Noi am ales varianta mai ieftina de zbor, pentru ca mai apoi chiar si cu masina pe care am inchiriat-o pe toata perioada, am iesit mai ieftin decat daca alegeam zbor direct Bucuresti – Billund.
Am ales asadar un zbor Wizz Air, Bucuresti – Aarhus care ne-a costat aproximativ 2.200 lei, cu un singur bagaj de cala de 32 kg, rucsac pentru fiecare dintre noi ca bagaj de mana si locuri selectate preferential.
Am inchiriat masina de la Avis pentru 5 zile si ne-a costat 2.000 lei cu asigurare completa, al doilea sofer inclus si inaltatoare pentru copii.
Primul hotel a fost direct la Legoland si ne-a costat 4.000 lei o camera pentru 2 nopti. In pret erau incluse atat camera de pirati cu pat dublu si pat etajat pentru copii, cat si micul dejun si biletele de acces in parc pentru doua zile.
Masa de seara am platit-o separat si ne-a costat aproximativ 740 lei pe seara pentru toti 4, adica in jur de 250 lei pentru un adult si 120 lei pentru un copil, cina fiind de tip bufet suedez, variat si foarte gustos.
Accesul la Lego House ne-a costat 720 lei.
Masa de la Lego House a fost 550 lei.
La toate acestea am adaugat cheltuielile pentru fiecare lego cumparat celor mici, fiecare acadea sau gustare din interiorul parcului si mai ales pentru experienta de condus a nazdravanilor, care desi este in interiorul parcului se achita separat si a fost undeva in jur de 150 lei.
Speram sa avem timp sa scriem curand despre toate zilele petrecute in Danemarca, pentru ca mai avem experiente la fel de memorabile ca aceasta, pe care ne dorim sa le asternem in jurnal ca sa ramana vesnic vii in memoria noastra. Una dintre ele este asternuta aici, respectiv cea de la Givskud Zoo Safari.
Niciun Comentariu